Тънка червена линия

Отец Серафим Роуз е един от най-влиятелните и мъдри наши съвременници и православни праведници. Достатъчно е да го чете човек, за да се ориентира в обстановката. И като Божие свидетелство той е дошъл на света точно в тази всеядна и жестока Америка. Но именно поради своята смирена и непоколебима, твърда позиция в защита на чистата вяра него не го обичат либералните ни демократични умове.

Отварям различни книги. “Зелената” на онзи диктатор Кадафи например. Или от комунистическата пропаганда. И там удивително точно определят какви са нашите “западни партньори” – крадци, лъжци, лицемери, криминални типове. По соца във вестниците пишеше, че са “милитаристи”, сиреч войнолюбци, а днес се вижда, че то не е вярно. Не. Те искат да спрат войната в Украйна, затова постоянно говорят за изпращане на нови и нови оръжия.

Те не са милитаристи, затова ни накараха да си съкратим армията, след като ни победиха в Студената война. За да не бъдем и ние милитаристи, нали така. Не я съкратихме, а я унищожихме. И сега ние не сме войнолюбци и американците не са. Единствените милитаристи са “рашистите”, нали така? Лъжа до лъжа до лъжа до лъжа. Западните ни господари не са спирали да воюват. И да ни лъжат. И да ни завладяват.

Но всичко е натурално и се движи по план. По тънката червена линия, която можем да проследим от Древен Египет до днес. Те изпълняват волята на антихристите и на Антихриста, това става ясно и без да гледаме света под микроскоп. Така са постъпвали в Античността, в Средновековието, в Ренесанса и Просвещението – винаги.

Служат си с грабежи и лъжи. А в медиите си ни приспиват с различни песнички. За правата. На не знам кого. И отнемат лека-полека свободата.

Но няма да могат да отнемат вътрешната свобода на православните християни, които живеят по вярата си. И това ги мъчи. И затова внедряват навсякъде свои хора. И Вартоломей е един от техните хора.

На децата ни им пуснаха другата си военна разработка. Интернет. Никога не е спирала да бъде военна и да служи за военни цели. Завладяването на съзнанието е най-важното. После вече няма нужда от картечници. Сварявате младежта във виртуалния бульон и тя става много крехка. Никаква съпротива. Никаква жилавост и устойчивост. Никакво желание за живот.

Съвсем умишлено, целеустремено и планирано. Нищо случайно. Както ни индоктринираха да слушаме хевиметал в нашето детство, както пуснаха в обращение Джон Ленън и “Имаджин”, както убиха президента си и светът освирепя. И достигна до пост пост пост модернизма и лебералчета като Нойзи се опитват да ни го обясняват и колко сме ние тъпи, че не се ваксинираме и не носим маски и не вярваме, че украинците са добрите днес… И това пак е част от плана им срещу Истината. И това пак е тънката червена линия, която може да се проследи ежедневно и повсеместно. Която вече обзема като кърваво кълбенце нашия пропаднал свят и ще ни е все по-трудно да дишаме спокойно.

Разбира се, когато Бог ни пази и ние сами Му помагаме в опазването си, ще ни е много по-лесно. Дори ще ни е радостно. Доживяваме вече всякакви жалки образи. Медийни, политически, пропагандистки. Просто да ги приемаме като част от историята, която един ден ще има край. И нещастията са неизбежни. Може би необходими.

И си затворете буркани за зимата. Въпреки че не е задължително. Защото и птиците нито сеят, нито жънат, но гладни не остават по Божията воля.