Хибриден кукуруз

Напоследък много слушам за хибридната война. Оказа се, че и Православието може да бъде намесено чрез техните гнусни инсинуации в разни такива словесни упражнения за атеисти и нещастни хора. Хубавата новина е, че човек не е длъжен да обръща грам внимание на телевизора, лъжите им в новините, институтите им в Швейцария, срещите на Вселенския патриарх и така нататък… Достатъчно е да обърне внимание на собственото си сърце и с помощта на думите на светиите да се приближи до Христос. За всеки човек има по нещо, православната литература е огромна, всеки може да намери светия по свой вкус и цвят, за да спаси душата си.

Наричат с понятието “хибридна война” нормалната естествена човешка съпротива срещу съвременните трендове традиционните ценности да бъдат изхвърлени от съзнанието на обществото ни, да бъдат забравени и низвергнати. Семейството вече не струва пет пари, разбирането за половете се разколебава, даже добри в науката умове заявяват най-коректно, че хомосексуалността не е заболяване, тоест грях, и ако споменеш, че не си съгласен, те обявяват за ксенофоб и фанатик.

Хибридният Росен Плевнелиев и още 16 хибридни европейски политици били написали писмо на Тръмп да не става приятел на Путин. Да не си играят в пясъчника, щото оня е абсолютен хулиган и не заслужава никой да дружи с него. Не мога да превъзмогна неприязънта си спрямо отиващия си наш президент. Той не осъзнава какво говори, това е сигурно. Той, за жалост, изглежда като човек, който не е наясно с голямата картина, нещо немислимо за един президент. Много наивен и безхитростен изглежда отстрани, което донякъде е смекчаващо вината обстоятелство. Би ли се ритал и той с атовете, ако осъзнава, че е просто магаре? Явно не го знае и не спира да се бута между ритниците. Добре е, че вече имаме друг президент. Друг такъв има и в САЩ – това са поне някакви надежди светът да не приключи в съвсем обозримо бъдеще. Много скоро ще си проличат и те хора ли са или нещо друго.

Макар че онези, които се стремят към Финале Гранде, няма да се оставят така лесно. Имат планове да изпълняват – световно правителство, единна религия… Антихристът трябва да се намърда на престола…

Ако не ми вярвате, само си представете една такава идеална за вас хибридните ситуация. Путин го няма, властта в Русия се разпада, относителната стабилност изчезва, настъпва ново време, избират си нов президент, на когото не му дреме много за бъдещето и в знак на симпатия към САЩ и Запада разрешава на Червения площад да бъде проведен гей парад, чудесно е, нали, но да не спираме само дотук, това са, така да се каже, второстепенните бонуси, а най-важното кое е – Крим отново става украински, украинците го предоставят на САЩ за изграждане на полигони и ракетни бази, едно по едно големите предприятия на Русия преминават в ръцете на световната върхушка, която и без друго владее останалата част от планетата, само тази нещо й се опъва все още… Красота. Русия ще бъде асимилирана, разпарчетосана, разпродадена и изядена, Сибир ще бъде изсмукан, прояден, издънен и профукан, ще бъде индустриализиран, урбанизиран, колонизиран.

Колонизаторите не могат да поддържат високия стандарт на обществото си, ако не продължават да колонизират. Я се огледайте, ако живеете в България – не забелязвате ли всички признаци на колониализма? Отсъствие на собствена армия, слаби граници, монополистка и чужда доминация в икономиката, слаби институции, остават БДЖ и “Български пощи” да бъдат приватизирани, за да турим катинара на територията България… “Икономически растеж” е мантрата, а не “икономическа стабилност” – а за растеж са нужни още и още ресурси, още и още евтини суровини, които да бъдат преработвани в скъпи продукти. Лакомията ще затрие света, отдавна е известно. Ненаяли се. Обаче и те осъзнават, че ресурсите са крайно множество. Следователно…

Кое може да се противопостави на лакомията? Ще ви го кажа по друг начин, като припомня старата марксистка сентенция, но ще я коригирам – съзнанието определя битието. Така е правилно. Така каруцата не е пред коня. Запазеното чисто съзнание ще промени битието. Запазената духовност ще съхрани битието. Запазената чиста православна вяра ще ни запази и като души човешки, и като народ. В тази вяра не се предвиждат гей паради насред православните държави – тези срамотии са показател за покварата и деградирането. Когато бъде покварен целият свят, когато Атон потъне, тогава…

Като споменах за каруцата и коня преди малко – някога като ходехме да събираме царевица на полето, имаше една грозна, бедна, никаква, с пет зърна на кулена, на нея й викаха хибридна. Изроденото е хибридното. Ненормалното е хибридното. Хибрид е дойче веле сред медиите примерно, дава плод, но болен, слаб, измамен. Хибрид са всички мутации, които се опитват да ни учат да живеем според принципите на “отвореното общество”. А този проект на унгарския евреин е може би най-големият хибрид.

Но пак ще повторя – нищо от това външното не ме вълнува. Нито ме грее, нито ще спасявам света като в холивудски филм. Напоследък много приятели и познати се опитват да правят това, да мислят за спасението на едро. Не става така. На едро никой нищо не е спасил.