Свещена война

Първото произведение, с което започваме литературата в осми клас, е посветено на Троянската война. Битките преди векове и хилядолетия са били нещо не толкова рядко. Всяко поколение момчета рано или късно се е сражавало с мечове, щитове, копия. За някои хора и днес войната в нейната гореща форма също е реалност. Ние обаче живеем в тази част на света, където хаосът на войната с бомби и куршуми е забравен от десетилетия. И това е добре от една страна. А от друга прекалено много сме се отпуснали и сме като сварени. Разпадаме се. Нищо жилаво не ни е останало в душите.

Антропоцен се нарича днешната човешка епоха и това название си го лепваме след изобретяването на атомната бомба. С нея човек може да се самоунищожи, а дори и да взриви на парчета самата планета. Затова и не се ползва във войните, организаторите им искат все пак накрая да оцелеят и да продължат да се радват на този свят. Да ядат, да пият и да си карат фераритата.

Преди три дни изпитах кристално ясно този ужас, че живея от няколко месеца в условията на война. Нищо по-малко. Това е точната дума. Усетих го с кожата си. Води се война, доктор Боровских я нарича в ютюб канала си информационна, но това понятие не бива да се бърка с предишните подобни назовавания на други явления като фалшивите новини, споровете между Германия, Русия, САЩ дали някой е отровен или не, дали някой е манипулирал изборите в САЩ и така нататък – не е тази същата информационна война. Търси се още точното определение на войната, в която живеем.

Засега само временно ще приема определението информационна, но тя е насочена срещу всички нас, срещу цялото общество и се води срещу нас от всички правителства по целия свят. Ще ни съкращават като бройка.

Търся най-точните думи. Налага се да го осъзнаете вече. Война е. В началото го съобщиха доста публични личности съвсем открито, война срещу невидим враг я наричаха, като повечето си помислиха, че е срещу вируса. Той обаче си е съвсем видим под микроскоп, а действителните врагове наистина са невидими.

Тази война не е срещу някакъв си изкуствено създаден вирус чрез някакви си мерки. Тази война е срещу мен и теб, срещу нас. Ще се опитат да ни затрият, както се изпусна и един от проводниците на злокобната воля пред журналистката – “яко ще мрат”. Той е представител на враговете ни, отговарящ за нашата малка територия.

Как точно ще стане измирането засега само гадаем. Няма да е с огнестрелни или хладни оръжия. Това вече не им върши работа на организаторите. Ще бъде по някакъв фармацевтичен и / или електронен начин. Ще бъде доброволно в много голяма степен – тази е и целта на писанията ми напоследък, дано се сетят повече хора какво ни кроят. Съвсем прозрачно и открито, без никакви конспирации.

Етапите на войната се очертават дотук – обявяване на пандемия чрез псевдомедицинска световна сатанинска организация, въвеждане на ограничения, отнемане на свобода, организиране на протести във всички държави… Да, и това протестиране е просто програмиран етап. Какво е следващото?

Ще видим. Или няма да видим, ако се молим и Господ се смили и прекрати войната. Бъдещето не е известно. Преди година или две можехте ли да предположите какво идва? В един миг плановете на организаторите може да се провалят. Проваляли са се неведнъж.

В онази руска песен се пее за свещената война. Джихад – друга дума за такава война. Трябва да ви е страх точно толкова, че искат да ни изтребят, колкото и онези хора през ВСВ. И трябва след преодоляването на страха да станете точно толкова смели, колкото те са били, когато са обръщали хода на войната. Не бива да проспиваме момента, нито да изпадаме в униние и да се предаваме без бой.

Чрез писането на тази тема се опитвам да накарам повече хора да се замислят. Много ще отрекат, ще кажат абе каква война го гони този, има пандемия и трябва да се съобразяваме, да бъдем отговорни и прочие тъпотии. Те вече са паднали жертва на телевизора. Аз обявих домашна война на телевизора преди доста години. Това ми помогна да стоя надалече от оръжието им за масово поразяване.

И няма друго оръжие в тази война, което да пази нас и близките ни, освен поста, молитвата и пребиваването в Христа. Опасявам се тия думи да не звучат някак иносказателно, романтично или наивистично. Да живеем праведно, да четем молитви от молитвеника всеки ден, канона на Пресвета Богородица, да се причастяваме – това са нашите пушки, автомати, танкове, мечове и щитове. Едно към едно. Без символичност и метафоричност. А само рецепта. Да не ви се струват безобидни изобщо! Днешната война е по-различна от всички войни дотук.

А ако някой наистина до година – две се опита да ни налага задължителни ваксинации и продължи да ни тормози с мерки, ще се увери на собствен гръб във физикохимичния закон, че количествените натрупвания (на глупост) водят до качествени изменения. Обикновено следва взрив. Тази фаза от войната следва. Кой ще победи е друг въпрос. Организаторите засега действат с голямо самочувствие, певците им пеят песни вече, че не всеки ще премине в бъдещето…Нагли копелета са.

И колкото по-рано почнем да воюваме с тях, толкова по-добре.