Трикове и модели

Господин Пимпирев дали принадлежи към някое т. нар. “тайно общество”? Забелязвам закономерности в пропагандата. Най-страстните привърженици на “якото умиране, чувалите и труповете” получават ордени за заслуги от своите началници. Бутафория някаква с мечове, обаче скъпарска и свръхлуксозна, което идва да ни убеди, че са “сериозни” хора. Но не за тях ми е мисълта. А за евтините им трикове.

Ще убеждават народонаселението колко е твърде душеспасително да се наинжектира с първа до петнайсета доза с нещо си. И предприемат пиар акции като тази от снимката. И дори да не ви звучи убедително, поне трябва да усетите, че е страшно. Решили са да хвърлят всички усилия и пари на света, за да ни убедят, че трябва да сме част от системата. И че е тъпо и безотговорно да оставаме извън нея, без код, сертификат и номерче в световната база данни.

Съвсем леко в скоба само отбелязвам, че вярата е такова нещо, което разчита на вътрешния усет на човека и изначално не се доказва с теореми и закони. Вярата е над знанието. Затова не може да има друга вяра, освен “сляпа”. А науката, както е добре известно, разчита на знанието, на факта, на математическата формула. Тоест, да напишеш, че вярваш в науката, е все едно да напишеш, че вярваш, че сутрин слънцето изгрява, а вечер залязва. И така си вкарват автогол авторите на това странно послание. Ако те вярват във “ваксините”, тогава изниква съмнението, че тези “ваксини” не са съвсем научни. Ако не е научна една ваксина, тогава тя защо ми е? Че аз си имам друга вяра, Христова. И тази нова вяра е в конфликт с основната ми вяра. Защото Пимпирев и хората зад него са така загрижени за моето здраве, че и за здравето на всички, които евентуално ще заразя. А тая загриженост е толкова искрена! И колко сме ние тъпи, че не разбираме добрината им!

Вярата във “ваксините” всъщност ги сакрализира. Препаратите спират да бъдат резултат на наука и медицински изследвания и се превръщат в свещен предмет с мистична стойност. Неоезичество някакво.

Можеше ли всичко да се развие по друг сценарий? Не. Организаторите на маскирането и “ваксинирането” служат на мрака, без значение дали го осъзнават или не. Някои го осъзнават съвсем ясно. Този мрак си има сценарий. Сценарият е предвиден в Откровение и в много други книги от Библията. Моделът съвпада. Сега не са последните времена, има още пророчества да се изпълнят. Но моделът започва да се налага, за да се свиква с него. Един ден без белега на мрака на ръката или челото човек ще остане извън “системата” и няма да може дори до селския магазин за хляб да отиде. Сега е само психологическата обработка за тези времена.

И тоя белег действително ще бъде представян като нещо свещено. Така че вярата във “ваксините” е смешна само на пръв поглед. На втори и трети става страшна.