Жив щит

Първо исках да пиша за колониите и колонизаторите. Да попитам защо Институтът за български език не работи в защита на езика ни български и каква е причината в руските новини говорителите официално да ползват думи като “инклюзия” (вм. включване), “волонтер” (вм. доброволец), “лидирует” (вм. ръководи, води), “трейлер” (вм. влекач), “спикер” (вм. говорител) и много други.

Положението в България не е чак  толкова зле, но не е много по-розово. Нали преподавам български в гимназия, знам за какво говоря. Колонизаторите превземат колониите си и на културно ниво. Ако искате примери за народи, които си пазят езиците: Франция и Чехия. Мога да приведа и конкретни примери.

В началото е словото. И след като словото ни е пленено от колонизаторите ни, има ли смисъл да продължаваме да се залъгваме, че сме били имали суверенитет и подобни неща? Дали Русия е колония? Отговорете си сами. Газовите доставки от Русия не спират. Макдоналдс няма да изостави бизнеса си на руска територия. Да, на война като на война. Срещу своите не се говори. Но може ли да гледаме в днешните новини кадри от война, убити и ранени, кръв и трупове, а в следващата секунда по същата руска телевизия да ни се пуснат за консумация рекламите на екзотични туристически дестинации, в които някакви разголени жени се разхождат по лазурни брегове и чисти пясъци?

Нещо тука пак ми светва предупредителната лампа. Русия е във война със САЩ, но ползват масово думи от САЩ, стил от САЩ и сигурно много други неизбежни неща от САЩ. Или пък не са във война съвсем? Може би само малко са във война – колкото са се договорили да бъдат във война. Контролиран хаос. Какъвто наблюдаваме през последните две години по отношение на медицината и нейното представяне по медиите.

Нищо не се е сменило. И нищо няма да се смени.

Този свят е оставен от Бога заради греховете ни. Бог се е оттеглил, да не ни пречи в пропадането и свободната ни воля. Тук си върлуват поднебесните духове на злобата. Представя ни се нещо като много принципно, много правилно – и от едната, и от другата страна. Гледам и двете. Следя ги отблизо. И почвам да си мисля, че войната е Ниво 2 от Плана за греат ресет, големото зануляване. Нали им трябва хаос, поскъпване на живота, сгромолясване на системата, за да успеят да си въведат електронните пари. Не може без сътресения да мине.

САЩ срещу Русия беше в моето детство, същото е и 40 години по-късно. Не им омръзна. Само дето народът долу си блее пред телевизорите, готов е да умира за едната или другата “кауза”, зависи на кои пиари се е вързал. Въоръжили са се гадините по върховете с жив щит от всички нас. И ние ще се изпозастреляме и изколим, но ние сме само щитовете, онези над нас и зад нас са си на топло. И винаги са били. Дори не им знаем имената. Тия от видимото пространство – Сорос, В. Нюланд, Хилари и Байдън, Путин и министрите му – са просто медийни аватари.

Киберпънкът на Пелевин в действие. Бомбите са си истински. И кръвта на хората също. Живият щит си е жив. И ние с вас всички сме част от него. Не че съм много умен, като ви го съобщавам. Само когато молим Бога за милост трябва да се сещаме, че и вътре зад нашия жив щит са вътрешните ни мародери, убийци, блудници, които се крият и се преструват на мъртви. Крият се гадините. И се преструват. Цялата битка не е тази в телевизора. Тази е само върхът на айсберга. Голямата, огромната е под повърхността, у нас.

Ако не сме съвсем опустошени от душевните си ядрени бомби и не сме се превърнали и ние самите в аватари на себе си. В кухи чучела. Лично аз съм се запътил нататък.

Послепис: Горе на картинката е диван с търговско название “Душа”. На езика на колонизаторите от Запад. Върху него седим, зяпаме телевизиите на колонизаторите – и от двете страни. Лъжите на онези от Запад в момента са малко по-гнусни. Онези от Изток показват реалността, но там лицемерието е на друго ниво – виж началото на текста. Познайте кои са колониалните им роби, живият им щит. Отговорът е пред очите ни.