Управлението на сопчетата

СОП – специални образователни потребности. Децата, които са със СОП, ги наричат разговорно на село “сопчета”. Не е обидна дума, идва от съкращението просто, така че децата с такива потребности да не ми се сърдят, задето ще ги сравнявам с български политици от последно поколение. Макар че може и да е обидно. Аз не бих искал да ме сравняват някога с недоразуменията от ПППП.

Ще ползвам само назаем названието. В първия смисъл на думите премиерът и подопечните му са си точно такива – имат специални образователни потребности, защото не знаят нищо за нищо, не са си научили уроците по история, география, български, литература, математика и всичко останало. Следователно с тях трябва да се заеме квалифициран олигофренопедагог. Има такава специалност и професионалистите в нея са високоплатени експерти.

Някой много добър трябва да намерим. Такъв, който да съумее да обясни на сопчетата в министерствата, че така не се прави. Нали се сещате, когато обучавате малко кученце – не, не. Не. Не. НЕ! Постепенно ще запомнят тази думичка и ще я схванат. Не. Не може така. Трябва да им обясняваме по същия начин като на животинката, че екскрементите не са за ядене, че не бива да позират постоянно с изплезен език и отворена уста и така нататък.

Разбира се, ние ще бъдем в конкуренция с техните господари, които държат каишката им и се радват на олигофренията им, но все пак те са сопчета в българските министерства, тоест, нашите ведомства, към които ние работим и от които ние зависим. Така че ще им се наложи да ни послушат и нас. В един миг може и да им просветне, че няма да успеят да омажат всичко, а дори да го сторят, ще са част от губещите.

Сопчетата на Киро нямат идеята за народ. Не биха могли да достигнат до нея, не съществува като опция за плитките им възможности. Нисък капацитет и потенциал. Главното сопче Киро не притежава вътрешна конструкция. То е аморфно и имитира живот, но се прокрадва съмнението, че е електронна играчка. Работи на батерии. В интегралните му схемички има заложени алгоритъмчета, но не много сложни, без разклонения и изпълнение на условия. Ако еди какво си – то еди какво си – иначе еди какво си – е непостижима идея за него. Единствено линейно се движи. Сопчето Киро е лишено поради всички тези причини от координатна ос и никога няма да съумее да схване защо някои неща са ЗЛО за България. Така си му е удобно, не очаквайте да изпита чувство на срам.

Днес не пуснаха самолета на Лавров да прелети над България – това е зло за нас. Неотдавна размахваха юмручета, че ще победят Русия – и това е зло за нас. И колко още изказвания на сопчетата ни носят беди – дано в посолството и в Москва поне имат ясна представа, че бг министри са ментални инвалиди, абсолютни врагове на народа си.

С всеки миг, в който сопчетата продължават да са на власт, става все по-зле. За всички ни. Надявам се след тях да намерим някакви съживителни сили, защото те са дошли да дърпат шалтера. Само Божие чудо може да ни спаси и се надявам точно така да стане. На сопчетата им е разпоредено точка по точка какво трябва да подпишат. От тях се иска малко, но да го свършат.

Моля хора, които са гласували за сопчетата, да не ме заговарят никога.

Олигофренопедагог няма да се намери, ясно е. И нещата ще приключат с катастрофа. Някак не изпитвам лична неприязън към сопчетата, макар че не бих си потиснал агресията в присъствието на някое от тях. Спасявайте се поединично. И чисто душевно. Нищо друго не остава. Материалното си заминава. Светът се преобръща. Освен с души с друго не разполагаме, братя и сестри.