Сглобеното време

Векът е разглобен – казва принцът на Дания. Това някъде в Средновековието се било случило според Шекспир. А днес вече е сглобен векът. Подредиха си го, още малко им остана. Сглобка след сглобка. Сглобяването е процес обратен на творчеството и имитиращ творчеството.

Бог е Творец. Противникът Му е имитатор. Противникът не може да сътворява и изобщо да твори нещо. Той просто имитира. Ритуалите на разни не толкова тайни организации имитират Литургия. Имитаторът ще властва в последните времена три години и половина – и в това ще имитира Христос, Който проповядва три години и половина преди Разпятието.

Имитацията е вид нечестиво въздействие върху света. Разните мръсни занимания на вещици и “ясновидци” също са на принципа на имитацията – имитира се човек, имитира се дистанционно въздействие върху човека и така нататък. Във всички фолклорни традиции съществуват тези неща, проникнали са, защото имитаторът не си играе, действа и не спи.

Целта е да се пресъздаде напълно уподобяване на чистотата и праведността.

Така сега се преекспонират медийно две основни направления, които смесиха в една известна конвенция и сега ще си я разглобят, за да я внесат в конституцията разглобена, за да може после да си сглобят отново цялата картинка, едно от пъзелчетата им, които през последните няколко години все по-усърдно нагласят. Ковид беше друго такова пъзелче. После дойде пъзелчето на войната. После ще дойде пъзелчето на глада. Четиримата конници на Откровението ще ни се изсипят един след друг и вече са почнали.

Откровението е дадено, за да разбираме, нещата са отдавна пред очите ни, но и това е част от инвентара на имитатора, да гледаме и да не виждаме.

А едно от актуалните пъзелчета покрай конвенцията и нейните пипалца се открива много лесно, ако сравним медиите на две подобни територии, каквито са България и Словакия. На гости са ми двама словаци, с единия сме приятели от 20 години почти.

В Словакия медиите по цял ден бълват същата помия като нашите. Някакво момиче е отвлечено. Няма го в продължение на 48 часа. Върнато е упоено пред някаква болница. Заловен е и извършителят, парамедик от Бърза помощ. Моите гости много се вълнуваха дали ще го хванат. Сега са доволни. Те в къщите си постоянно наблюдават телевизора. Включени са непрекъснато към Матрицата. Е, при тях като не толкова груба страна липсват 400 срязвания с макетно ножче, но раздувката по екраните е абсолютно същата.

Другата също толкова нашумяла словашка вътрешна новина е свързана с изказване на политик. Обидил извратеняците, дето откраднаха дъгата като символ от децата. Сега го съдят. Той се бил оправдавал, че имал предвид не точно да бъдат трепани хомотупалките, а да се забрани дивашката им пропаганда. У нас съдят Милена. И тя внимателно се е изказала, но все пак я съдят. Текат едни и същи процеси в нашите малки територии, защото така са спуснати на глупендерите из министерствата от техните босове в института Тависток.

Никакви конспирации. Прозрачно е. Само че пак народът ще блее пред телевизора. Дано Бог ни помогне и някак да им развали планчетата, че да се порадваме още ние и децата ни на този свят. А ако няма време – знаем какво да правим.