Хора с копчета

Шиши е по всички екранчета. Най-любима дума напоследък му е “хората” – той работи за хората, служи на хората, иска да се разбира добре с хората. В устата му думичката подскача, въргаля се, трепти и хъхри. И това ако не е подигравка, наглост, нахалство и безумие. Точно този нискочел плоскотемест екземпляр да говори за “хората”, точно на него да му дреме хей толкова за хората?!?!

Но именно такъв е гарантът на тази власт и медийната му активност доказва всичко – намеренията да бъдем закопани. Само такъв жесток и безскрупулен екземпляр няма да се посвени да свърши всичко, както са му казали магнитите. Ще изпълни волята им до всяка една запетая от директивата, ще грухти по екранчетата и ние просто ще го наблюдаваме безсилно.

Той е човекът, който разпределя порциите днес. Под благосклонния поглед на почетния председател и шефовете в сянка, които самоубиха в дома на почетния една негова мъжка секретарка, нали помним. Нещата са подредени и се вършат по план. Беше решено да се спрат поредните предсрочни избори, защото има работа да се върши. И така Дайнов и Шиши попаднаха в един отбор.

Те винаги са били в един отбор. Предполагам, че всички в Парламента са в един отбор, опозиции, партии, всички до една, целта на опозицията е да “топат топката”, не ме питайте откъде съм чул тоя израз, че ми е мил животът. Но в политическия театър трябва да има и антагонисти, които да топат топката, докато “протагонистите” лапат и цапат. Друг е въпросът, че в момента “протагонисти” са най-гнусните същества, без морал и задръжки.

Поредната лъжа ще лъсне до известно време и поредната “опозиционна” партия ще се опозори. Когато разберем, че са топали топката, за да отвличат вниманието, ще е късно. Те обаче не изпитват срам. Не разбирам наивността на хора, живели половин век на този свят, които още “се връзват” на политиците. Безсрамниците разчитат именно на наивността, добротата и чистото сърце на малкото останали будни. Приспаните от чалгата не са важни. Трябва да се заглавичкат ония, които още могат да мислят.

Предполагам, че изразът с топката идва от някакъв ритуал. Разни хора, откровени престъпници, са недосегаеми заради членството им в организацията. Същата организация, която организира маските, ваксините, медийния ужас, а след операцията награди плешивия военен със зелените дрехи с някакво тяхно си отличие за добре свършена задача.

Страхът днес идва от зловещото лице на Шиши. Помните ли неговия глагол “страхувам”, без “се”? Питаше ни дали ни страхува Бойко. В момента някой го страхува него самия, за да си изпълни поставените задачи. Някога се разхождаше на Слънчев бряг край Илия Павлов, който му обясняваше как е организиран светът и какво ще се очаква от него. Има такава запазена снимка. И ето – неговият миг настъпи. Толкова много той не е говорил през живота си. Но задачите са си задачи. Натиснаха му копчето, което се намира някъде отзад на плоското му теме, под яката, като в “Матрицата”, вместо букса обаче имат копчета.

Босът натиска копчето на своята евтина китайска играчка и тя почва да повтаря до побъркване “хората, хората, хората”…

Тия от организацията не слагат Господ в сметката, Който решава кога кое да стане. Нещата не са страшни, колкото и страшно да звучат. Господ е милостив и ни дава още и още шансове да заемем страна и да си спасим душите.

И си струва да изпитваме страх единствено от Него.