Масони, муфлони, балони

Има значение как ще ги наречем, разбира се. Трябва да се назовават точно, за да няма недоразумения. Не желая приятелите ми евреи и полувуйчо ми евреин по майка да ме заклеймят като антисемит. Христос не беше разпнат от бедните и болните, а от богатите и силните. От сектите на садукеи и фарисеи. Има сектантство и в юдаизма. И мнозина юдеи ще разберат, че Христос е Христос, когато настане Второто Пришествие. Не си измислям тези неща, пише ги на много места.

Пише на други места и разни други теории, които са недоказуеми, но защо да не ги спомена, след като теорията на Дарвин се преподава в часовете по биология в цял свят?

Според една от теориите садукеите не изчезват никъде, а продължават да са си все така силни и богати до ден днешен. Един техен садукейски проект е държавата Хазарски хаганат. Неуспешен. Но имат и следващ проект, който е по-успешен и той се казва Османска империя. Как иначе може да се обясни резкият възход на скитащи номадски племена, живеещи в шатри, предвождани от Ертогрул и после от Осман, до мощна държава с удивителни политически и военни постижения? Пари си трябват за тая работа и хитър ум.

Садукеите си имат и един университет на кораб – пак според една от теориите – през 20 век, в който се обучават разни политици, сега не ми се занимава да ги изброявам, потърсете си теорията, тя не е много конспиративна. Дарвин конспирация ли е – пак да попитам, че нещо не са ми ясни конспирациите.

Много обичат да строят. Те са строители по подразбиране от хилядолетия, понеже такъв им бил занаятът и този занаят си го препредават като тайно учение, центровете на много градове са притежание на незнайно кого, разни високи врати и каменни стени със странни знаци по тях само увеличават съмнението в истинността на теориите. Може пък и да са верни тия теории, че силните са си силни от векове и хилядолетия и силата си я получават от едно скверно място…

Продължавам с теорията, не ми вярвайте, разбира се, нали не вярвате и на учебниците по биология.

Според теорията държавата на Осман се въздига, укрепва, ражда се в Одрин Мехмед Фатих, той успява да покори Града на градовете, след като преди това е отслабен от латинци и вътрешни продажници… И му се налага на Мехмед да укрепи властта си, да се представи по-добре от Александър Македонски и Карл Велики като владетел, затова решава да бъде толерантен спрямо християните. Но няма да ги остави да си развяват коня просто така, трябва да ги контролира. Как да ги контролира, ако не тайно? Как може да ги контролира тайно без тайна организация? Никак. Нужно му е да се подпишат на тайни места, че ще слушкат и изпълняват, с клетва да служат първо на тази организация.

Така още първите християнски патриарси от Фенер стават пълновластни началници на християнския подчинен народ. И всеки следващ от фенерските патриарси трябва да бъде такъв. Овладеят ли тайните организатори някоя катедра, те не я изпускат. Държат здраво. Държат катедри къде ли не. Който от християнските първенци се е подписал тайно някъде, тежко му и горко, такова бреме как се носи и има ли покаяние след такъв подпис? Чудя се. “Подпис” е синоним на друга дума, не знам дали ползват за ритуалите си химикалки, писалки или ками и ножове.

Те си знаят. Само знам, че български митрополити нямат място при фенерците и потайните люде. Нямат място там. Нямат. Нямат и няма и да имат. Това са хората на садукеите и фарисеите. Какво търси вярващият християнин, монах и духовник при предателите?

Срам и позор. И Господ да ни е на помощ.